Tulipas
Concepcion,
Chile
McDonald's játszótér
Study,

Széchy Uszoda műugró medencéjének téliesítése
Budapest, Margitsziget, 2016
Magyarország
Szabadtéri medencék lefedése
Budapest, 2014
Magyarország
Audi Aréna homlokzata
Győr, 2014
Magyarország
Nagyerdei stadion
Debrecen, 2013
Magyarország
Márai Turisztikai Centrum, szabadtéri színház
Eger, Szépasszonyvölgye, 2013
Magyarország
Berlin – Brandenburg Repülőtér
Berlin-Schönefeld, 2012
Németország
Formula One Cafe
Abu Dhabi, 2010
Egyesült Arab Emírségek
Labdarugóstadion
Pulawy, 2010
Lengyelország
Legia Varsó Stadion
Warszawa, 2009
Lengyelország
Ossiach emlékhely
Stift Ossiach, 2009
Ausztria
Főpályaudvar-passage
Sofia, 2004
Bulgária
Eissportzentrum Frankfurt
Frankfurt, 2001
Németország
Szabadtéri színpad
Magdeburg, 2000
Németország
Expo 2000 vasútállomás
Hannover, 2000
Németország
Eissportzentrum Grefrath
Gerfrath, 1999
Németország
Gimnáziumi udvar
Cartagena, 1998
Kolumbia
BMW-pavillon
Ankara, 1995
Törökország
Jégkorongstadion
Kundl, 1995
Ausztria

Ponyvaszerkezetek

A 80-as évek közepe óta foglalkozunk feszített ponyvaszerkezetek tervezésével. A számítógépek és a velük együtt fejlődő számítási szoftverek segítségével ma már a legkülönfélébb felületek, könnyű tetőszerkezetek és burkolatok valósíthatók meg.

Membranstresses

A csekély önsúlyú (kb. 1-1.5 kg/m2) műanyag- vagy üvegszálas fólia segítségével nagy terek lefedésére nyílik lehetőség úgy, hogy az alátámasztó tartószerkezete gazdaságosan kivitelezhető. A ma készülő ponyvaanyagok élettartama már több tíz évre tehető. A napsugárzás káros hatása és a felületen megjelenő szennyeződésekkel szemben bevonatok (pl.Teflon) védenek. Szükség szerint a tetőfelületek már készülhetnek több rétegben, hőszigetelt kivitelben. Az anyag rugalmas tulajdonsága miatt az ezekből épített létesítmények földrengésekre kevésbé érzékenyek, mivel nagyobb alakváltozások felvételére alkalmasak.

Easy software

A gyártás során lehetőség van a ponyva felületén reklámok, logók és más figyelemfelkeltő ábrák elhelyezésére is.

A tervezést, mely magába foglalja a felület megformálását (formfinding), a különböző terhek és hatásokra történő statikai számításokat valamint az elkészítéshez szükséges szabásminták pontos rajzait a német Technet cég az egész világon elismert és használt EASY-programjával végezzük el.

Flow simulationA felületszerkezetekben a szél hatására ébredő igénybevételek és feszültségek többek között a felület alakjától is függnek (alaki tényező, cp). A gazdaságos megvalósítás érdekében a tervezett felületet szükség szerint a BME Áramlástan Tanszékén szélcsatorna-kísérletekkel vizsgáljuk. Szimulációs mérésekre a Tanszék FLUENT-programját vesszük igénybe, mellyel világszerte gépkocsik aerodinamikai tervezését végzik.

Az általunk tervezett ponyvaszerkezetek gyártását és helyszíni szerelését megbízható, sokéves gyakorlattal rendelkező partnereink gondos és szakértő munkája biztosítja. A gyártás során alkalmazott szigorú minőségellenőrzési rendszer is hozzájárul ahhoz, hogy az elkészült ponyvaszerkezetek hosszú élettartamúak legyenek.